Hanuman

Hanuman Gebed

Voor Hanuman zijn vele Gebeden, Hymnen en Sloka's geschreven. De bekendste hymne voor Hanuman is de Hanuman Chalisa. Het woord Chalisa betekent 'veertig'. De Hanuman Chalisa zijn de beroemde veertig verzen voor Hanuman. In deze verzen vereren Zijn volgelingen de daden van Hanuman. Ze zijn een combinatie van gebeurtenissen uit zijn leven en eerbetuigingen voor Zijn onmetelijke kwaliteiten. De Hanuman Chalisa is geschreven door de Indiase wijze Tulsidas.

 

Naast de Hanuman Chalisa is ook de Hanuman Sankat Mochan een bekende hymne ter ere van Hanuman. Sankat Mochan is een van de namen van Hanuman. Het betekent 'bevrijder uit de nood'. De hymne eert Hanuman als Hem die alle lijden en noden kan verlichten.

 

Volgelingen en toegewijden van Hanuman roepen Hem vaak aan om Hem in hun nabijheid te hebben. Dat kan vanzelfsprekend door Zijn naam ter herhalen, maar ook door het gebruik van Aarti. Deze devotionele tekst is bedoeld om Hanuman aan te roepen en Hem te verzoeken bij ons te blijven.

 

Via de links hieronder kunt u van alle drie de hymnen de tekst lezen. Bovendien kunt u bij de tekst een door ons geselecteerde uitvoering van het repsectievelijke gebed beluisteren als achtergrondmuziek. Op de pagina over Hanuman muziek kunt u lezen van welke CD's de geselecteerde muziek afkomstig is.