Hanuman

Hanuman Boeken

Over Hanuman zijn vele boeken verschenen in allerlei talen. In het Nederlands is er relatief weinig beschikbaar. Desalniettemin zijn er enkele boeken die over Hanuman gaan en die Zijn verhaal vertellen. We geven hieronder de boeken weer die bij ons bekend zijn.

 

 

       

Hanuman: de trouwe dienaar

Dit boek van Narada Kush is een kinderboek. Het is toegankelijk geschreven en prachtig geïllustreerd. Het vertelt het levensverhaal van Hanuman op een toegankelijke wijze. Ook voor volwassenen de moeite waard.

 

Het boek over Hanuman

Dit boek van Parvez Dewan is geschreven als gemakkelijk toegankelijke inleiding. Het boek behandelt ook de betekenis van het levensverhaal van Hanuman voor de huidige tijd. Het geeft handvatten voor de verering van Hanuman.

 

Ramayana: en haar diepere betekenis voor deze tijd

Dit boek van Narada Kush is een van de vele beschikbare vertellingen van de Ramayana. De Ramayana is de vertelling van het levensverhaal van Rama. Hanuman is de grote dienaar en toegewijde veldheer van Rama. Dit boek gaat in de eerste plaats over Rama. Het plaatst het verhaal van Hanuman in een breder perspectief.